С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на съдържанието и анализиране на трафика. Подробна информация

Прощално за Динко

Прощално за Динко    Безсилието на думите срещу връхлетялата болка, че си отиде безвреме Господин Тонев, достоен, горд и смел българин, отдаден на свята кауза. Ще опитам да го превъзмогна с истината, споделяна и приживе за неговата монолитна личност.

     МИСИЯТА: Той беше завършен политик, със задълбочени знания и богат опит като народен представител от реформаторското СДС /1997 – 2001/, член на НИС и по-късно създател на партията „Българска демократична общност”. Имаше апостолски дух, силна вяра в Бога и никога не се огъна в битката за честна политика, която поведе още в СДС. Неистово почтен, безкомпромисен и последователен той ненавиждаше алчността и лъжата, които завладяха българската политика и ликвидираха  смисъла й.  

    След краха на СДС като истински лидер Динко провидя стратегическата цел за десните хора - заедно да съградят върху ценности независима мрежа от съмишленици, която да се противопостави и срази корумпираната олигархично-мафиотска власт. Начело на „Българска демократична общност” обикаляше страната, без да жали сили и средства, създавайки ядра от местни авторитети и сдружения, в които се мъчеше да всели своя възрожденски плам. Търсеше, убеждаваше, завладяваше и бе изцяло отдаден на тази свещена мисия. Притежаваше обаяние и безпогрешна логика благодарение на безспорната си компетентност и лидерството му се отличаваше във всеки формат: срещи, събрания, диспути, телевизионни участия и др.

    Негова е идеята за „Отворена десница”, лансирана още през 2016 г., като свободно, недирижирано обединение на автентични  формации, което да стане притегателен център за демократично мислещите избиратели.

     Господин Тонев бе явление в българската политика, за което тепърва ще се говори. Има незабравими и незаменими хора и моят скъп приятели и съратник е сред тях!    

      Бог да го прости и светла му памет!
                                                                         Панайот Ляков