С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на съдържанието и анализиране на трафика. Подробна информация

Николай Милев

Член на Националната колегия на Българска демократична общност

Николай Милев

Николай Милев: Свободата е първото условие за достойнството на човека, за неговия смилсен и пълноценен живот.
 


"Глобалното село" върви към своя собствен разпад. Виртуозът се задъхва под тежки, раздиращи сърцата подкожни мазнини... Обществото лека-полека ще се върне към нормалното общуване, към театъра.
 

Казвам се Николай Милев. Живея в Перник. Работя в сферата на недвижимите имоти. През декември 1989 година станах един от съучредителите на СДС в родния град, а две години по-късно, по време на първите демократични избори бях избран за общински съветник в Общинския съвет на Перник.

След 2000 г. спрях да се занимавам с активна политика; опитах се да забравя онова, което сториха със СДС… но, СДС остана в сърцето ми. „Не се гаси туй, що не гасне“.

Изкушавам се да изпиша десетина реда, изпъстрени с политически възвания-клишета, но не бих си го позволил, защото тези възвания-клишета непременно ще облека в жлъчна сатира. Искам да подклаждам добротворния огън у четящите, а не яростта им. С ярост се разгарят революции, а добротворството е частица от естествената човешка еволюция. Затова скромно ще отбележа:  свободолюбивата правова държава трябва да засвидетелствува чрез своите основни закони ненакърнимите и неотменими права, свободи и достойнство на човека, както и осъществяването на принципите на справедливостта и солидарността в човешката общност.