С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на съдържанието и анализиране на трафика. Подробна информация

Мая Добрева

Заместник - председател на Българска демократична общност

Мая Добрева
Мая Добрева: Хора, които имат вяра в доброто и отстояват своите ценности, живеят истински

"В управлението никога не трябва да има полуотговорност – тя води до злоупотреби и неспазване на закона."
- Наполеон Бонапарт

Аз съм Мая Добрева, родена съм в град Добрич. Основният ми опит е в сферата на туризма, като все още продължавам индиректно да се занимавам с това. Участвам в проект, който има амбициите да оптимизира част от дейността в туристическите обекти и туроператорските агенции.

Член съм на Националната колегия на Българска демократична общност и изпълнявам задълженията на заместник-председател на Общността.

България е демократична и правова държава. Много се пише и говори, че вървим по наклонена плоскост надолу, вместо да се развиваме и просперираме. И оправдания винаги можем да намерим. Но всъщност само слабият търси оправдания. Удобно е да хвърляме вина за всичко, което ни заобикаля, върху статуквото, но статуквото сме ние. Може би сме забравили, че когато има воля и вяра, няма невъзможни неща. И е време да повярваме в самите нас.

Вярвам, че като народ трябва да имаме самочувствие на знаещи и можещи хора. Тенденциозното насаждане на нихилизъм и прекалена критичност към българската действителност е в наш ущърб. Виновни са не само медиите. Ние сме тези, които трябва да отразяваме случващото се обективно и да се отнасяме критично към опитите на медии, властимащи и псевдоинтелектуалци да смачкат самочувствието ни.

В наша власт е да разширим кръгозора си и да спрем интелектуалното падение. За да запазим себе си като общност и да имаме смелостта да вървим напред.

Вярвам в свободата на словото и в отстояване на истините. Трябва заедно да браним това наше изконно право, да защитаваме извоюваната демокрация, противопоставяйки се на всички опити за манипулация, корупция, лъжи и своеволия.

За да постигнем повече е необходимо да обединим силите си като народ. Не трябва да забравяме, че равенството на всички граждани пред закона и свободата са най-съществените характеристики на демокрацията. Ние, като демократична нация, сме длъжни пред нас самите и пред идните поколения да пазим своите права и ценности.

Време е да излезем от апатията, обзела нашето общество. Не трябва да се оставяме в ръцете на шепа олигарси, които диктуват политическия, икономически и социален живот на България.

Но отказвайки да се противопоставим на това, ние се съгласяваме със статуквото. Искрено вярвам, че има достатъчно будни и ангажирани хора, които не са нехайни към заобикалящите ни проблеми и знаят, че решение има. Необходимо е ясно поставяне на цели и приоритети, за да постигнем това, което искаме и към което се стремим.

Нека бъдем по-смели и отговорни.

Нека смело отстояваме своите права и свободи.

Трябва да се поучим от минали грешки, за да можем да продължим напред.

Нашата общност е от хора, които се обединяват, защото споделят сходни ценностни представи. Ние се стремим да обединим интересите на различни обществени групи и да работим за общото благо. Нашата цел е да постигнем държавно управление, което да служи на общото благо.

Заставам зад идеята, че заедно можем да създадем трайна политическа общност, която да превърне България в независима и силна държава.

Вярвам, че обединението прави силата и че заедно можем повече.