С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на съдържанието и анализиране на трафика. Подробна информация

Велин Кръстев - Винаги имаме избор за истина и справедливост!

Велин Кръстев - Винаги имаме избор за истина и справедливост!


Велин Кръстев: Повик за справедливост!


Това е призив към хората, които не се страхуват и не се предават. Които не се продават, ходят изправени и не подвиват коляно пред силните на деня. Към онези, които жадуват да живеят в по-справедлива и благоденстваща България! 

Здравейте приятели, съмишленици и свободни български граждани.

Аз съм Велин Кръстев, от Димитровград, роден през 1982 г в град Хасково. Участвам в проекти, свързани с разработване и интегриране на индустриални роботи, роботизирани инструменти и умни фабрики, системи за управление и структурни компоненти в областта на автомобилостроенето и на хранително-вкусовата промишленост.

Преди тридесет и една години в България настъпи политическа промяна, която трябваше да донесе достоен и справедлив живот за всички български граждани. Но вместо това голяма част от народа днес живее бедно и оцелява на прага на санитарния минимум. Защото живеем под сговора на Олигархично-мафиотския модел – скритата власт, която ограбва България.

Корупцията се е просмуква на всички нива в обществото и подрива устоите на крехката ни демокрация. Повсеместната корупцията ни смазва, тя отнема стремежа на хората да живеят по честен начин, в достойнство.

Днес шепа хора, явно или в сянка, ограбват гражданите на България и обричат останалите хора и следващите поколения на бедност. България е овладяна от местни феодали, които грабят от труда на хората и нагоре по веригата се отчитат на големите олигарси. Всички са сплетени здраво и се държат заедно. Нужно е да отрежем този тумор. Ако не бъде отстранен, туморът ще ни погуби като нация. Наивно е да смятаме, че тези алчни хора сами ще се излекуват от болестта на алчността си.

Провъзгласеният елит в България е компрометиран и подкупен. Този елит няма способност да защитава интересите на страната, защото е зависим и подвластен. Той обслужва най-вече чужди интереси. На това трябва да сложим край.

Онези, които сменят маската си на поредните избори, са всъщност аватари на мафията. Довчера са събирали и насъсквали хора срещу определена партия, днес са в листите на същата тази партия. Говорят, че всъщност не са от нея, а от квотата на друга партия, за да оправдават своето падение. Конформистите са най-вредното нещо за нашата нация и демокрация.    

Днес са леви, утре десни. Накрая тези фалшиви герои казват, че понятията са остарели и нямат място в настоящето. Нямат проблем да сключват срамни исторически компромиси и са предани на хората, които се крият зад кулисите.

Мълчанието крепи властта. Гражданите, които не гласуват, защото вярват, че по този начин наказват политиците, всъщност им помагат. Ниската избирателна активност е в интерес на партиите на статуквото. Голяма част от избирателите продават съвестта си за тридесет сребърника. Все по-малко остават тези, които гласуват по съвест.

Членове на избирателните комисии, застъпници и наблюдатели в много случаи стават съучастници в манипулирането на резултатите. Изборните машинации и свинщини трябва да бъдат пресечени - прозрачността е крайъгълен камък на справедливостта и демокрацията. Днес Изборният кодекс не може да гарантира честността на изборите.

Призив за политическо участие

Образът на политика девалвира, днес на него се гледа с подозрението, че той търси властта, за да се нареди около далаверата. Смятам това за основателно, но вярвам, че идва времето на нова генерация политици, които мислят за общото, а не само за себе си и за партията. Политици с нравствени качества, които имат кураж да се противопоставят на корупцията и злото.

Притеснителното е, че голяма част от българския народ и най-вече младото поколение, показва безразличие и въобще няма интерес към политическата дейност. Не става въпрос за социалните мрежи и свободните драсканици, които нищо не променят, освен да донесат няколко „лайка“. Става въпрос за явление, което трябва да изпълва със загриженост всеки, който гледа по-далеч в бъдещето.

Младият човек държи бъдещето на България в ръцете си. Ако сме пасивни, то ние ставаме съучастници в днешното безумие. Младият човек трябва да е активен, за да има шанс за България.
Аз също съм млад човек, не по-различен от всеки друг български гражданин. Искам да живея в България и да бъда щастлив. Искам същото и за всички.

Заявявам със смирение и отговорност, че ще участвам на предстоящите парламентарни избори. Кандидат съм за народен представител, издигнат от Българска демократична общност, към която принадлежа, в листата на коалиция Ние, Граждани. Ще бъда водач на листите за област Хасково и област Кърджали.

В Хасково, защото съм от този район и го обичам. В Кърджали, защото имам връзка с него и искам да кажа на хората - Не се страхувайте! Знам, че ви притискат, по списък. Но не се страхувайте!

ГЕРБ, БСП, ДПС и другите клонинги на мутиралата БКП представляват път, който води към миналото. Необходими са решения за бъдещето. Промяната няма да стане само със закони. Нужно е духовно-политическо обновление. Обновление, което отхвърля олигархичния модел и е здрава основа за едно справедливо бъдеще.

Защо участвам на тези избори

За мен изборите са единственото легитимно демократично средство за промяна. С протести се изразява позиция, несъгласие и съпротива. Но протестите не дават решението.

Като участвам на изборите, аз също изразявам своя протест. Не съм наивник, който си е повярвал, че ще оправя държавата, че ще казва на хората как да живеят. Изборите дават легитимност, за да изразя от позицията на кандидат за народен представител какво не ми харесва и какво бих подобрил в държавата. Как изглежда България в моите очи, и в моите мечти.

Протестирам срещу корумпираната власт, срещу безпътицата и липсата на перспектива, срещу хората, скрити в сенките и зад кулисите, срещу потресаващата действителност и културния разпад. Протестирам срещу групировките на прехода, които се облякоха с власт и ограбват България.

Протестирам срещу чалгата. Тя не е само музика. Тя е и начин на живот и поведение.  

Всеки, който обича земята българска, която е напоена с кръвта на падналите, е длъжен да се бори за нея. Тя не ни е дадена даром, а е спечелена в битки от велики мъже и жени. Кои сме ние, че с такава лекота предаваме заветите на падналите?

Длъжни сме пред паметта им да намерим сили вътре в нас и да дадем отпор.

За мен най-важно е разбирането за човека като личност. Споделям консервативни и християндемократически възгледи за политиката и развитието на обществото.

Обичам родината си. Определям себе си като свободна личност, която не се страхува да изрази и защити това, в което вярва.

Където има несправедливост, винаги ще вярвам в борбата. Въпросът е дали ще се борим, за да променим нещо за по-добро или ще се борим, за да наказваме.

Нека никой не чака от някой друг да го освободи. Нашата свобода от нас зависи!

Който може, той е длъжен!

Винаги имаме избор за истина и справедливост!