С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на съдържанието и анализиране на трафика. Подробна информация

Господин Тонев - Всяка общност има право на знаме и на глас

Господин Тонев - Всяка общност има право на знаме и на глас


Господин Тонев: Да практикуваме това, в което вярваме!

 
 Всеки човек - и малък, и голям, всяка общност – и малка, и голяма - имат право на знаме и на глас. Така мислех преди няколко години, така мисля и днес. Вярвам, че ако човек има послание към хората, е длъжен да го заяви: „В това вярвам и това е решението, което предлагам.”
 
Не вярвам, че за личността е най-добре да приемa света такъв, какъвто е и да се откаже да му въздейства. Вярвам, възприемайки определението на Вацлав Хавел, че в същността си политиката не е мръсна дейност и в нея доверие могат да получат не само наглите и арогантните.
 
Това разбиране е насочвало трайно моя интерес към политиката, най-вече към светогледа на персонализма, на ценностния консерватизъм, на политическите ценности, образованието и изграждането на общности.
 
През лятото участвах в протестите. За мен те бяха съпротива срещу произвола на една самозабравила се в надмощието си управленска власт, доминираща на всички нива в обществото и срещу корупцията на цялостната политическа система. Срещу скритата, криминална власт, ограбваща България.
 
Преодоляването на този олигархичен модел предполагаше и налага търсене на сътрудничество и партньорство.
 
Заедно със съмишленици и като председател на Българска демократична общност потърсихме контакти с няколко формации, с които имаме близост в ценностните представи и принципите. Някои се отзоваха и проведохме разговори, но не възникна партньорство, други дори не откликнаха. Такива са нещата от живота.
 
След разговори с представители на партия „Коалиция за теб България” постигнахме съгласие за съвместно участие на парламентарните избори на 4 април 2021 г. Решихме да образуваме предизборна коалиция с наименование „Ние, гражданите”.
 
Това предизборно обединение се изписва като коалиция НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ (ПП КОАЛИЦИЯ ЗА ТЕБ БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРСКА ДЕМОКРАТИЧНА ОБЩНОСТ), а жребият, проведен от ЦИК, ни отреди номер 2 в интегралната бюлетина.
 
И накрая бих завършил с няколко простички думи. На нас се полага не да предлагаме чудеса. От нас зависи да практикуваме това, в което вярваме. С надеждата, че има смисъл.