С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на съдържанието и анализиране на трафика. Подробна информация

Д-р Панайот Ляков: Приказка за балами

Д-р Панайот Ляков: Приказка за балами
В страната на абдалите всеки полуидиот е Пророк.                           
 

                              ПРИКАЗКА ЗА БАЛАМИ

 
   Две джуджета обикалят телевизионните студия и се представят за великани във въображаемото царство на лилипутите. Обещават велики дела, но първо ще убиват крадливата ламя, която с години изсмуква жизнените сили на народа. За този подвиг събират неустрашима дружина, която по необясними причини ще ги признае за главатари и ще застане зад тях, въпреки че са най-малки – за няколко месеца се скъсиха точно два пъти /от 13,5 на 6,2 / и продължават да се смаляват. Може би ще поведат дружината защото Завоевателят, Белият конник от Апокалипсиса, сменил белия кон със самолет /руски/, ще им даде своята подкрепа / нали го славославят колко е принципен, смел и велик/ и мандат за юнаклъка.

     Този верен на социалистите войник се провали като знамение за Голяма скръб, когато гробовно предрече, че след него идат и останалите вестители за опустошителна пандемия – Червеният конник, за мизерия и глад – Черният конник и за страшен мор – Бледият ездач. Страшният съд за българите не се състоя и реваншът /гибелта на ламята/ става
 
                            Мисия на двете джуджета,
 
които ще събират екип от щурмоваци.

     В него са включени вождът на простаците, „славеят” на мафиотите, лютият фен на д-р Ахмед Франкенщайн, безмилостната амазонка на бедните, безспорен лидер на имитациите, повела токсичното трио в смъртоносно каре, а специална роля има владетелката на  червените таласъми, които още живеят в резервата за социална фантастика, където сервират „безплатен” обяд.

    Тя е ударната сила на задругата „Да, Корнелия” и невероятният шанс на джуджетата да я поведат в смъртната схватка. Но тъй като в политиката няма чудеса хората се питат каква е цената на сделката - ордата на таласъмите не приема набедените за главатари и те безусловно трябва да си платят. А е толкова ясно – плячката тоест властта ще се дели по братски: червеният елит ще  награби всички ключови  управленски позиции и „богатства” и на дребосъците ще подхвърлят нещо за престиж, нещо за глозгане, но целият резил ще остане за тях.  

     Двете джуджета обикалят телевизиите и лъскат секири. Дръж се, ламю, екзекуторите идат. А ламята се държи за търбуха и се превива от смях, защото щурмоваците са стари нейни /задкулисни/ партньори в далаверата и постоянно разиграват страшни сценки за лековерната публика. Блестяща игра на опозиция, чиято вербална агресия скрива, че на всички равнища и почти във всички сектори, холдингът на Ахмед, Пророкът  на абдалите и задругата на червените олигарси са се договорили с ламята да крадат заедно, спокойно има за всички. Правилото на Софиянски :
 
        Сложи опозицията на софрата, за да ти е мирна главата 
 
действа безотказно. Тайната подкрепа на фалшивите опоненти дава сили на ламята и затова тя  неприлично дълго е на власт.

     Бедните джуджета, къс им е акъла, защото тази приказка за балами вече сме я гледали с Реформаторския блок и краят и пак ще бъде трагичен. Когато не знаеш накъде вървиш , винаги стигаш там, където не трябва.  

     
 
     
 

     
        
 Д-р Панайот Ляков