С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на съдържанието и анализиране на трафика. Подробна информация

Д-р Панайот Ляков:ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2021

Д-р Панайот Ляков:ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2021

ПЕЧЕЛИВШАТА ФОРМУЛА НА ДЕСНИТЕ

Отворената десница* – ключ към успеха
 
Лидер ли е „Демократична България”?
 
ГЕРБ и ДПС – подкрепа без претенции
 
     Само кандидат на Отворената десница може да победи Румен Радев, зад когото ще застане обединен ляв фронт: БСП, „Има такъв народ”, „Изправи се, надигни се и т.н”, ВМРО, АБВ и останалите по-дребни участници в руската „пета колона”. Как да се постигне това ?

    От формулата за малко ще извадим ГЕРБ, който няма да се откаже от собствен кандидат, обречен да загуби, който и да е той, заради сринатото обществено доверие и разкритията за корупция. Успешното решение до голяма степен зависи от „Демократична България”, която остана изолирана в своята самодостатъчност и не се отвори персонално към авторитетни личности, към общности, граждански сдружения, малки, но автентични и независими организации с дясна идеология. Примерът с Мартин Димитров е показателен - поставен на неизбираемо място той получи големи преференции от десните столичани и влезе в парламента.

     Време е „Демократична България” да поеме лидерската роля и да формира около себе си Отворената десница, стратегически проект, чрез който ще привлече широка общност от умерени, некомунистически, непопулистки и неконформистки избиратели.  Ако продължава да се държи като политически безполова „примадона” / „Не сме нито десни, нито леви” според Христо Иванов/, двойственост, пораждаща компромиси, и остане затворена, опиянена от изборните резултати /почетно пето място/, ще се провали като десен лидер.

    Затова първото и действи още преди изборите на 11 юли е да се ангажира пред десните избиратели със следната декларация:

    Няма да подкрепим кандидатурата на Румен Радев за втори президентски мандат и ще издигнем силен общ кандидат на Отворената десница.

    Ако тази позиция не бъде заявена ясно и категорично „Демократична България” ще играе ролята на мюре в полза на левия представител.

     Разбира се ГЕРБ не влиза в Отворената десница, защото е в карантина, засегнат от корупционен вирус. И докато не се излекува  взаимодействието с него на президентските избори ще се изрази в подкрепа на  утвърдения десен фаворит без всякакви претенции.

     В успешната формула за победа  дясноцентристката партия ГЕРБ, член на ЕНП, ще се включи преди втория тур на изборите след като кандидатът на Отворената десница победи на първия тур нейния избранник, най-вероятно Даниел Митов. И за да няма дрязги и разправии вдясно кодът на разбирателство е: първият тур на изборите  се приема за предварителни избори  и резултатът от тях  се признава без оспорване от двете страни.

     Така за вторият кръг победителят ще бъде Десният проевропейски кандидат, подкрепен от всички десномислещи хора, независимо от партийните им пристрастия. И тук ще добавим още един плюс – подкрепата на ДПС.
Движението категорично се обяви срещу президента Радев и поиска оставката му в началото на протестите. Тази позиция е непроменена и логично е да продължи  заради неизменната евроатлантическа ориентация на ДПС.

      Така кандидатът на Отворената десница ще получи голямо психологическо предимство и ще се изправи срещу левия проруски претендент като обединител на свободните избиратели, които не робуват на комунистически догми и на леви илюзии. Също и като твърд гарант на нашата европейска принадлежност и национална сигурност, защитена от НАТО. И тогава при  честен вот и силна мобилизацията на дясната общност победата на изборите е сигурна.

    Защо е важна тази победа? Когато Иван Костов стана лидер на СДС на непрекъснатите призиви на т.н.”кинжали” да вземем властта той им отговори:

     „Дали си готов за властта зависи само от санкцията на избирателите. Иначе колкото и да се кълнеш, че си готов,  няма никакво значение. А пътят към нея задължително минава през победа”.

       И това се случи на президентските избори през 1996 г.

    Ако Отворената десница бъде създадена със стратегически прицел да управлява, а не да бъде младши коалиционен партньор за украса, походът към властта й ще започне с победа на тези избори. Иначе ще разказваме история за балами как  ни дават мандат да убием ламята с червена дружина.
 
*
      Идеята за Отворена десница е лансирана за пръв път от Господин Тонев – лидер на „Българска демократична общност” при кандидатпрезидентската кампания през 2016 г.  
 
                                                           Д-р Панайот Ляков