БЪЛГАРСКА ДЕМОКРАТИЧНА ОБЩНОСТ

                        Д-р Панайот Ляков: Обръщение към гневните млади

  ПРОМЯНАТА ИЗИСКВА СМЕЛОСТ, ПОТ И СЪЛЗИ

  За успеха във всяка човешка дейност са необходими пълна свобода, смелост и много работа. В политиката, където вие прохождате, те са абсолютно задължителни. Защото тя е поле на смъртоносни битки и  срещу вас, скрит зад многобройни лица и превъплъщения, ще се изправи  силен и коварен противник. Наричат го мафия, скрита власт, „дълбока” държава, но вярното определение е ОММ (олигархично-мафиотски модел) на управление. Приемам, че сте напълно свободни да го разкриете и запомнете:

  ОММ Е ГЕНЕТИЧНО ЛЯВ,

  създаден от БКП и вярната й Държавна сигурност, с логистично и финансово съдействие на руските тайни служби. В прехода „подземното господарство” се разрасна и доби огромна финансова и политическа мощ, толерирано от кабинетите на НДСВ, ДПС и БСП. Единствено правителството на ОДС с премиер Иван Костов воюва с него, но времето не му стигна да го порази необратимо.

Днес това е тайна, дълбоко вкоренена престъпна мрежа във всички власти, използваща  всякакви механизми за контрол чрез „старите” номенклатурни и агентурни канали: скрити зависимости, изнудване, корупция, властови рекет, търговия с влияние.

Нейни „остриета” и анонимни лобисти са политици, магистрати, олигарси, „сенчести” бизнесмени, социолози, журналисти, а стратегическите й опори са руската „пета колона” с твърди позиции в стратегически отрасли като енергетиката, конструираните партии (”Атака”, „Воля”, „Възраждане”, „Има такъв народ”),  „синдикатът” ДПС с корумпираната  си върхушка, проруската и  евроскептична БСП, завладяна от червените „барони” и леви запъртъци като АБВ и БКП.

Внимание „Стоп”: всяка битка срещу ОММ в единство с леви „герои” е абсурдна, защото те са част от него и не могат да воюват срещу себе си. Обединеният фронт срещу мафията е съзнателна заблуда, пушилка за наивници.

  Това е мощен, опасен и безскрупулен враг, който застрашава националната ни сигурност и евроантлантическата ни ориентация. Не е вярно, че те са гарантирани – спомнете си колко лесно  Англия излезе от ЕС след хибридната кампания, щедро финансирана от закотвените на Острова руски милионери.

Това може да се случи и с България – тези хора воюват с всякакви средства и не се спират пред нищо, за да ликвидират всяка опасност за „невидимата” им власт. Провалът на съдебната реформа и предопределеният  избор на селянина със самолета за президент са достатъчно показателни за възможностите им да управляват политиката.   Имате ли смелостта да се изправите срещу ОММ и да разкъсате отровната му мрежа? Да изтърпите хулите и калта, с които ще ви замерят, лъжливите обвинения във всички смъртни грехове, съдебното преследване, уволненията от работа, садистичните издевателства над любимите ви хора? Защото с падането на правителството ОММ няма да изчезне и щом  го атакувате без страх ви чакат сълзи и страдания. Очаква ви и

  ГИЛОТИНАТА НА ВРЕМЕТО,

  защото тази кауза ще отнеме години от живота ви, отдадени  на  безкористна, апостолска дейност. Истинската политика се прави с и сред хората, а не в телевизионните студия. Това е тежка и неблагодарна работа с несвършващи обиколки в регионите, срещи с измъчени сънародници, събрания, формиране на ядра от съмишленици, откриване на лидери, организиране на протестни акции и т.н.

Готови ли сте да пролеете много пот въпреки атаките, недоверието, критиките, политическата инфантилност, с които ще се сблъсквате непрекъснато?

Защото няма друг начин – ОММ може да бъде разрушен само от мощна, широко разклонена демократична мрежа, включваща структурирана дясна партия или коалиция в алианс с граждански сдружения, местни общности, авторитети, симпатизанти. В нея трябва да се ангажират стотици хиляди българи, които с вашите усилия ще се измъкнат от блатото на конформизма и апатията. Необходимо е да осигурите и други ресурси – подготвени активисти, пари, логистика, медийна подкрепа.

Другото ключово условие за успешната промяна е лидерството – стратегическо, безкомпромисно, компетентно. Има ли вдясно  такъв политически лидер? Може би  все още непознатата за широката публика, но ценностно ориентирана „Българска демократична общност” или формирано от вас дясно обединение с широко гражданско представителство?

Проявете точен усет и  се отървете от призраците на миналото, готови  да „възкръснат” чрез протестния дух. Започнете още отсега подбор на почтени личности, достойни да заемат управленски и политически позиции.

Търсете и издигайте местни лидери – предводители, които  увличат и обединяват със смелост, себеотдаване, компетентност.

Работете, работете, работете!   Протестът ви днес е леко усилие в приятна среда, а ви предстои изтощителен маратон сред реални опасности, за да създадете мощна демократична мрежова организация – само тя може да се противопостави и да разгради престъпния модел на   нелегитимна власт, генериращ несигурност, мащабна корупция, зависимо правосъдие, административно своеволие, ширещо се беззаконие.   Това, млади приятели, е ваш свещен дълг и ако не го изпълните, гневният ви протест ще си остане, по стара лява традиция, перчене с бойни лозунги срещу мафията и  медийна гаргара на кариеристи, псевдолидери и пишман политици. Не се доверявайте и  свършете работата си докрай!

Времето е ваше – не го пропускайте!

Ние, членове и съмишленици на Българска демократична общност:

 © 2019  Българска демократична общност

Ние се стремим да изградим една смислена, автентична и независима от пороците на прехода общност, която формира политика чрез неизменни общи принципи и ценности.

4300 Карлово
ул. Дъбенско шосе № 2
Сайт: www.bdo-bg.com
Email: office@bdo-bg.com