С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на съдържанието и анализиране на трафика. Подробна информация

Андрей Андреев

Член на Националната колегия на Българска демократична общност

Андрей Андреев
Андрей Андреев: Ощочовешките ценности, образованието и културата са основата. Стъпили здраво върху нея можем да отправим поглед в бъдещето. 
 
 
Роден съм в Пловдив на 3 януари 1957 г. Завърших средното си образование в НУМТИ “Добрин Петков” ( Музикалното училище) със специалност “пиано” и по -късно Консерваторията ( Държавна музикална академия) в София със специалност “история на музиката”. Пътят ми продължи с учителство: Музикално училище, АМТИИ - Пловдив, ДМА - София, ПУ “Паисий Хилендарски”. В периода 1990-91 г. бях народен представител от СДС във ВНС. През 1993 г. Защитих докторат на тема: "Музиката на възрожденския Пловдив". До 2003 г. последователно съм бил директор на Музикалното училище, на Филхармонията и на Оперно - филхармоничното дружество в Пловдив. От лятото на 2003 г. до днес съм в частния сектор като управител на "Класическа сцена" ЕООД. Междувременно от 2016 до 2019 г. поех и ангажимент в Държавната опера - Пловдив като драматург, а от май 2019 г. до днес работя в Софийска филхармония. Два са основните ми професионални стълбове - историческото музикознание и музикалният мениджмънт.

Политиката винаги е присъствала в ежедневието ми, но по - отчетливо поех политически ангажименти в последните пет години, благодарение на Българска демократична общност. Всъщност, именно в България се запознах в сбит и разбираем вид с ценностите на християнския консерватизъм и социално пазарно стопанство, макар да ги виждах десетилетие пред себе си Германия, където периодично работя като организатор и логистик на музикални продукции. Дълбоко съм убеден, че с една търпелива и планомерна работа тези ценности ще навлизат в съзнанието на българина и ще се превръщат във влиятелен коректив на обществените процеси.